Γραφείο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

16/3/18

Όλοι-όλες στο Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία



Το Σάββατο 17 Μάρτη βγαίνουμε στους δρόμους κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου και της φτώχειας. Όλοι-όλες στο αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.
 
  • Αθήνα Ομόνοια 15.00
  • Θεσσαλονίκη άγαλμα Βενιζέλου 12.00
  • Πάτρα πλατεία Γεωργίου 12.00
  • Γιάννενα Περιφέρεια 12.00
  • Χανιά πλατεία αγοράς 12.00
  • Ηράκλειο πλατεία Ελευθερίας 12.00
  • Βόλος πλατεία Ελευθερίας 18.00
  • Ξάνθη Κεντρική Πλατεία 12.00 

Η ΑντΑρΣυΑ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία στα μεγάλα συλλαλητήρια στις 17 Μάρτη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. Είμαστε κομμάτι ενός μεγάλου διεθνούς κινήματος που θα διαδηλώνει την ίδια μέρα σε δεκάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενάντια στον ρατσισμό και τους φασίστες.

Η E.E. των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των «φραχτών» και της ισλαμοφοβίας, δυνάμωσε την ακροδεξιά και τους φασίστες. Η άνοδος της ακροδεξιάς και των φασιστών στις ιταλικές εκλογές είναι δικιά τους ευθύνη. Οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. με τις ρατσιστικές συμφωνίες με την Τουρκία και τη Λιβύη έχουν μετατρέψει το δικαίωμα στο άσυλο σε κουρέλι. Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες πνίγονται στη Μεσόγειο, δουλεμπόριο μεταναστών εμφανίστηκε στη Λιβύη, πρόσφυγες είναι απομονωμένοι στα νησιά-φυλακές του Αιγαίου.

Διαδηλώνουμε για να απαιτήσουμε ότι η δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής θα επιταχυνθεί, θα ολοκληρωθεί και θα στείλει επιτέλους τους δολοφόνους στη φυλακή. Δεν ανεχόμαστε η Ε.Ρ.Τ. και τα Μ.Μ.Ε. να προβάλλουν τους νεοναζί φονιάδες, αυτή την εγκληματική ναζιστική συμμορία, λες και είναι άλλο ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα. Δεν ανεχόμαστε να λειτουργούν γραφεία-ορμητήρια στις γειτονιές για να συνεχίζουν τις ρατσιστικές και δολοφονικές επιθέσεις, όπως μόλις λίγες μέρες πριν στον Πειραιά. Δεν θα τους επιτρέψουμε να παριστάνουν τους «πατριώτες» με αφορμή το μακεδονικό και τα «εθνικά θέματα» και να ξαναβγάζουν στους δρόμους τα τάγματα εφόδου.

Απαιτούμε να ανοίξουν τα σύνορα, να μετακινούνται ελεύθερα οι πρόσφυγες από τα νησιά προς την ενδοχώρα και την Ευρώπη. Να αποκτήσουν άσυλο και στέγη, βάζοντας τέλος στον αποκλεισμό στα στρατόπεδα γκέτο έξω από τις πόλεις και στις απελάσεις που επέβαλαν η κυβέρνηση και η Ε.Ε. Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, ίσα δικαιώματα για όλους. Μαζί ενωμένοι παλεύουμε για δουλειές, σπίτια και ανθρώπινους μισθούς για όλους.

Οι φλόγες των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και του πολέμου στη Μ. Ανατολή, την Αφρική και την Ασία, πυρπολούν τα δικαιώματα των προσφύγων. Είμαστε ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την αντιδραστική εξωτερική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης που διεκδικεί να συμμετάσχει ως «στρατηγικός εταίρος» στα εγκλήματα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, οικοδομεί τον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας – Ισραήλ – Αιγύπτου – Κύπρου, επιδιώκοντας ανταλλάγματα που θα αναβαθμίσουν τη θέση του ελληνικού καπιταλισμού στην περιοχή.

Στοπ στις ρατσιστικές συμφωνίες της Ε.Ε. με Τουρκία και Λιβύη. Το Ν.Α.Τ.Ο. κλείστε, τα σύνορα ανοίξτε! Καταδίκη των ναζί της Χρυσής Αυγής, να κλείσουν τα «γραφεία» ορμητήρια των δολοφόνων του Π. Φύσσα. Ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - antarsya.gr